Home
  Vereniging
  Leden
  Exposities
  Kunstroutes
  Foto-album
   
  Contact
   
   
 
   
   
   


 

 Geboren: Curacao, N.A.

Margarita zegt:
Ik ben voornamelijk bezig met schilderen (olie, acryl en aquarellen) en fotografie. Ik wil en kan mijn werk niet benoemen. Ik vind bezig mogen zijn met kunst, een voorrecht. Kunst maken is té mooi om me te laten vastpinnen op één ding of één stijl. Ik maak/schilder dan wat op dát moment in mij opkomt.

Met mijn werk wil ik de sfeer, de kleur en het moment weergeven. Soms ook zijn mijn schilderijen persoonlijke verhalen. Mijn werk of figuren hoeven van mij niet te 'kloppen', anatomie houdt mij niet bezig!!! Het leven MOET al zo perfect zijn! Ik kijk, ik zie en ik schilder. Ik pretendeer niets!!!!

Het liefst schilder ik met olieverf (nat in nat). Maar vaker met Acrylverf of maakt ik aquarellen. Mijn werk is te herkennen omdat ik vaak Oost-Indische inkt gebruik. Felle kleuren, soms abstract of figuratief. Realistisch?? Expressief ! Naïef misschien???

Ik word ook vaak geïnspireerd door het reizen voor mijn werk of vakanties.
Mens, dier en natuur maken veel indruk op mij. Het Afrikaanse cultuur (vormen van het lijf, de gezichten en de kleuren) heeft op dit moment mijn hart gestolen. Maar ook op mijn geboorte eiland Curaçao, raak ik elke keer weer geïnspireerd door de monumentale gebouwen en de mooie trotse mensen die Curaçao rijk en speciaal maken.
Elke keer als ik weer 'thuis' kom, zie ik weer iets nieuws die mijn fantasie prikkelen. Dit is terug te zien in sommige van mijn werken, schilderijen en/of foto's...

Op de eerste plaats schilder ik omdat ik MOET en niet anders kan. Maar als ik met mijn werk één emotie bij de kijker kan oproepen, stimuleert ook dát mij om door te gaan.

  (klik op een foto voor vergroting)
 
 
    Voor meer informatie:
rl-margarita@hotmail.com
Meer werk:www.margaritaonline.nl
   
 
       
©RitzDzign